Viimeisimmät versiot: | |
Eduskunnan täysistunnot 2015-2023, lähdemateriaali Kuvailutiedot ja lisenssi Viittausohje tähän versioon |
Lataa aineisto |
Eduskunnan täysistunnot, Kielipankin Korp-versio 1.5 Kuvailutiedot ja lisenssi Viittausohje tähän versioon Esimerkkihakuja |
Avaa aineisto Korp-palvelussa |
Eduskunnan täysistunnot, ladattava versio 1.5 Kuvailutiedot ja lisenssi Viittausohje tähän versioon |
Lataa aineisto |
Etsi muut saatavilla olevat versiot |
Eduskunnan täysistunnot -aineisto sisältää Suomen eduskunnan täysistuntokeskustelujen äänitteitä, videoita ja niihin kohdistettuja keskustelupöytäkirjoja. Sekä mediatallenteet että pöytäkirjat on saatu suoraan eduskunnan julkisten palveluiden kautta. Aineisto on Kielipankin kautta avoimesti saatavilla eikä sen käyttäminen edellytä kirjautumista (ks. tarkemmat tiedot aineistoon sovellettavista lisensseistä).
Aineistosta voi tehdä monenlaisia hakuja ja tilastoida tuloksia Kielipankin Korp-palvelussa. Eri puhujien puheenvuorot on merkitty aineistoon erikseen. Korpin laajennettu haku -välilehdellä voi rajata hakuja esimerkiksi puhujan, hänen edustamansa eduskuntaryhmän tai hänen roolinsa perusteella.
Lähes kaikista Korp-hakutuloksista on myös linkki vastaavaan kohtaan alkuperäisessä videossa (videolinkit on lisätty aineiston Korp-versioon 1.5). Lisäksi käyttäjä voi tarvittaessa ladata Korp-versiota 1.5 vastaavat VRT-muotoiset tekstitiedostot sekä keskustelujen äänitteet ja EAF-muotoiset annotaatiotiedostot aineiston ladattavasta versiosta sekä noutaa eduskunnan palvelimelta alkuperäisiä videoita.
Pöytäkirjojen sisältämä teksti on kohdistettu äänitteisiin automaattisilla menetelmillä. Kohdistustyöstä on teknisesti vastannut Aalto-yliopisto. Ne kohdat, joissa pöytäkirjasta ei ole löytynyt äänitettä vastaavaa tekstiä, on pyritty tunnistamaan automaattisesti ja tekstiehdotus on lisätty litteraattiin. Tämän vuoksi kannattaa huomata, ettei tunnistettu teksti ole kaikilta osin virheetöntä. Teksti on myös jäsennetty suomen kielen jäsentimellä, joten alkuperäisten pöytäkirjojen ruotsinkieliset kohdat on yleensä merkitty sanaluokaltaan vierassanoiksi.
Tarkempaa tietoa eri aineistoversioiden sisällöstä löytyy niiden kuvailutiedoista.
Tämän sivun pysyvä tunniste: urn:nbn:fi:lb-2021111721